осветление

Категории

Кучета

Котки

Акваристика

Птици

Малки животни

Терариумни животни

Други

Sera Terra UV Special лампа за влечуги

Sera Terra UV Special е специална лампа за влечуги (6500 Келвина; Стандарт Т8). Цветови клас~ Индекс: 95 Ra Свойства: 1A (много добри) Енергийна ефективност клас: B Предлага се: 15W - 45 cm 18W - 60cm 25W - 75cm 30W - 90cm...

Разпечатай

Sera Terra UV Special е специална лампа за влечуги (6500 Келвина; Стандарт Т8).

Цветови клас~

Индекс: 95 Ra

Свойства: 1A (много добри)

Енергийна ефективност клас: B

Предлага се:

  • 15W - 45 cm
  • 18W - 60cm
  • 25W - 75cm
  • 30W - 90cm
  • 36W - 120cm
  • 38W - 105cm

Излъчва слънчева дневна светлина, светлина с повишено излъчване в ултравиолетовия спектър, подходящ за влечуги.

Пълният спектър на дневната светлина плюс 30% UV-A and 4% UV-B .

Жизнено необходима за влечуги и други терариумни животни за синтеза на витамин D3. Спомага за асимилация на калция, осигурява правилно формиране на скелета и предотвратява омекване и деформации на костите. Усилва и подчертава естествените цветове на животните.

За да заместите естествената светлина, вие трябва да осигурите изкуствена светлина с топъл ярък цвят. Освен това голяма част от терариумните обитатели се нуждаят от по-голямо количество на UV лъчите. За животни, нуждаещи се от повече топлина, осигурете допълнителна инфрачервена светлина. Преди да закупите отоплителната крушка осведомете се за минималното разстояние за инсталиране на лампата. Обезопасете и не допускайте влечугите близо до осветителните тела. Осигурете таймер за осветлението. Животните са привикнали към един денонощен ритъм, който в тропиците е около 12 часа светлина и 12 часа мрак. 

Използвайте топлоотделяща лампа за отопление в аква-терариума. Включвайте я на къси периоди и внимавайте да не причини изгаряния на животните. Не ви препоръчваме да използвате аквариумни нагреватели за отопление. Водните костенурки често са много силни и могат да повредят нагревателя.

Всички права запазени MIAZOO 2017
Дизайн и поддръжка Дот Медиа