сладководни аквариуми

Категории

Кучета

Котки

Акваристика

Птици

Малки животни

Терариумни животни

Други

Sera Mineral Salt обогатява водата с минерали

За безопасно обогатяване с минерали на ниско минерализирана вода. При добавяне на 5 гр Mineral Salt на 100 л дестилирана вода ще получите вода с карбонатна твърдост с 0.6 dH, обща твърдост с 1.3dH, електропроводимост 82 us...

Разпечатай

За безопасно обогатяване с минерали на ниско минерализирана вода.

При добавяне на 5 гр Mineral Salt на 100 л дестилирана вода ще получите вода с карбонатна твърдост с 0.6 dH, обща твърдост с 1.3dH, електропроводимост 82 us/см и pH 7.4

Предлага се в разфасовки от 105 гр, 280 гр. и 2.5 кг.

***************************************************************

Първите две споменати в таблицата дозировки в действителност са твърде ниски. Препоръчва се стойността на карбонатната твърдост за сладка вода да е минимално 4 °DH, тъй като в друг случай е трудно да се получи стабилно pH в аквариума. Едно по-ниско количество на карбоната твърдост (до 3 °DH) е възможно, но в този случай трябва да сте добре запознати с движението на pH-то в аквариума през деня и нощта. Когато не сте добре запознати с денонощното движението на pH в аквариума, при всички положения се препоръчва поддържане на не по-ниски стойности карбонатна твърдост от 4 °DH.

Количество Sera mineral salt

4,5 мл.

3 мл.

1 мл.

0,4 мл.

Количество вода

100 литра

10 литра

10 литра

10 литра

Увеличение на карбонатната твърдост ( k H ) с:

0,6 °DH

4 °DH

1,33 °DH

0,53 °DH

Увеличение на общата твърдост (GH) с:

1,3 °DH

8,8 °DH

2,89 °DH

1,16 °DH

 

 

 

 

 


Дозировката е дадена при добавянето на Sera Mineral Salt в химически чиста или дестилирана вода. Стойностите на kH и gH са дадени в немски градуси.

Дозировка

Нормално дозиране

Много мека вода подходяща за аквариуми с обитатели от р. Амазонка

Твърда вода подходяща за цихлиди от езерата Малави и Танганийка

Много твърда вода подходяща за морски аквариуми

1 пълна чаена лъжица

(Ca. 5 г.) на:

100 литра

50 литра

10 литра

5 литра

Увеличаване на карбонатната твърдост с:

0,6 °DH

1,2 °DH

6 °DH

12 °DH

Състав: ( при нормална дозировка от 5 г. на 100 литра ) Натрий 4,4 мг/л, Калий 1,4 мг/л, Магнезий 1,5 мг/л, Калций 7,8 мг/л, Хлориди 15,0 мг/л, Хидрокарбонати 13,6 мг/л, Сулфати 5,9 мг/л, съдържа също важни микро елементи. 

Параметри на водата при добавянето на нормална дозировка ( 5 г. на100 литра ) в химически чиста вода: карбонатна твърдост 0,6 °DH, Обща твърдост 1,3°DH, плътност 82 mS/cm, pH-стойност 7,4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Употребата на този продукт е много лесна на практика. Toj увеличава карбонатната и общата твърдост в съотношение KH:GH от 1:2,17. Ако човек желае да получи карбонатна твърдост 4 °DH, той вече разполага с обща твърдост 8,8 °DH, при което водата може да достигне от мека до средно твърда.

Забележка: 4 до 8 °DH = мека вода, 8 до 12 °DH = твърда вода, 12 °DH = много твърда вода.

Когато желаем водата в аквариума ни да е мека, тогава тенденцията е към обща твърдост по-ниска от 8 °DH. При такива условия трябва да се приеме, че количеството карбонат е по-ниско (например 3 до 3,5 °DH) или трябва продуктът да се комбинира с друг, който повишава само карбонатната твърдост (например Sera kH/pH plus) и така може да се постигне съотношението KH:GH от 1:1. Практически това за повечето рибки не е необходимо. Стойности на карбонатната твърдост от 4 °DH и обща твърдост от 9 °DH са подходящи за повечето аквариумни рибки.

Всички права запазени MIAZOO 2017
Дизайн и поддръжка Дот Медиа