лиофилизирани

Категории

Кучета

Котки

Акваристика

Птици

Малки животни

Терариумни животни

Други

Храна за рибки FD tubifex от Sera, Германия

Храна за всички рибки, частично обогатена с протеин, произведена при строг качествен контрол. Предлага се в разфасовки от 50 и 100 мл. Живият тубифекс се пречиства внимателно, веднага се замразява и влажността се изтегля п...

Разпечатай

Храна за всички рибки, частично обогатена с протеин, произведена при строг качествен контрол. Предлага се в разфасовки от 50 и 100 мл.

Живият тубифекс се пречиства внимателно, веднага се замразява и влажността се изтегля под вакуум. Хранителната стойност на Sera Tubifex значително се повишава, ако се прибавят 1-2 капки Serafishtamin пет минути преди храненето.

***********************************************************************

Лиофилизирани храни (FD food) – най-високо качество

Какво е лиофилизация?

Лиофилизация е процес на вакуумно сублимационно сушене, при който материалът се замразява предварително с определена скорост до температура на пълно втвърдяване и протича в условията на определен вакуум. Лиофилизацията е най-добрият и съвършен метод, измислен досега за качествено консервиране на редица хранителни продукти. Тя позволява на практика напълно (до 95%) да се съхранят хранителните вещества, витамините, микроелементите, естествен аромат, вкус и цвят продължително време при температури от -50 до +50 градуса.

Предимствата на лиофилизацията пред другите методи на консервиране са следните:

• микроструктурата и физикохимичните свойства на материала се запазват в максимална степен.

• веществата,изсушени посредством сублимация, възстановяват първоначалния си обем лесно и бързо /до 10 мин./, като поглъщат отнетата им влага чрез рехидратация.

• запазват се цветът и ароматът им, както и съдържанието на летливи компоненти.

• отпада необходимостта от хладилно съхраняване. В специална опаковка те могат да се съхраняват в продължение на 5 и повече години.

• значително намалява масата на продуктите.

• крайният лиофилизиран продукт най-често е в прахообразно състояние и е удобен за смесване с други компоненти в капсули и таблетки.

Консервирането чрез лиофилизация (сублимационно сушене) не изисква прилагането на химически консерванти, стабилизатори, ароматизатори и др. изкуствени вещества, което е голямо предимство. По този начин лиофилизираните продукти изцяло отговарят на стандартите за диетично и здравословно хранене.

Всички права запазени MIAZOO 2017
Дизайн и поддръжка Дот Медиа