ZOGOFLEX ™ - QWIZL,TUX И TOPPL - играчки за кучета

Категории

ZOGOFLEX ™ - QWIZL,TUX И TOPPL - играчки за кучета

28-06-17 г.

ZOGOFLEX -  QWIZL, TUX И TOPPL  ПОДХОДЯЩИТЕ  ИГРАЧКИ ПРИ КУЧЕТА С НАРАНЯВАНИЯ

Нормално е кучетата, които имат наранявания или са болни да си почиват за да могат да се възстановят. Лесно е да се каже, обаче за младите кучета това може да бъде много трудно.Те не могат да разберат, че почивката ще им помогне по-бързо да се възстановят.Особено младите, които имат толкова много енергия, но ако те са болни  това няма да им позволява да бягат и играят продължително време.

Необходимо е да намерим начин, по който те ще прекарват голяма част от ежедневието си в покой  за по-добро възстановяване, но от друга страна осъзнаваме, че е необходимо да им осигурим достатъчно предизвикателства, чрез които ще изразходват енергията си и няма да се стресират.  За много собственици на кучетатова наистина е предизвикателство и често те се справят с други проблеми през това време. Това обикновено се наблюдава основно при малки, подрастващи и/ или активни кучета.

Междувременно ние знаем, че т.нар. игри пъзел са истинско предизвикателство за кучетата, при което те използват доста умствена енергия.При тези игри, те трябва да намерят начин да извадят лакомството от играчката.Този вид игра изискава изключително малка  двигателна дейност и  по-голяма умствена дейност, която помага на кучетата да изразходят енергията си без това да оказва влияние върху заболяването им.

Ние разработихме два различни вида играчки, които могат да бъдат използвани точно за тази цел.

TUX е една от най-здравите играчки.Като е и подходяща за кучета със здрава захапка. Едно от най-големите предимства на TUX е, че кучета с къси муцуни като булдог и боксер  могат лесно да извадят лакомството от играчката. Няма да се дразнят, че няма да изядат последното парченце поради невъзможността си да го достигнат с език. През  лятото можете слагате  TUX в хладилника с добавени  лакомства, и да я давате на кучето да се разхлажда. Ще отнеме малко повече време докато храната замръзне, но така кучето Ви ще бъде ангажирано за по-дълго време без да бяга.

TOPPL е още по-предизвикателна за кучето.Това е играчка-пъзел с лакомства. Можете да  я напълните с всякакъв вид лакомства като също така можете да определяте трудността на достигане до лакомствата  според Вашите предпочитания. TOPPL е проектирана  така, че да отговаря на различните видове породи.

1)      Породите с дълги и къси муцуни могат докато си играят да извадят и последното лакомство от нея.

2)      Възрастни и по-малко активните  (болни) кучета са ангажирани изцяло от TOPPL поради тяхната визия: непрекъснатото люлеене и търкаляне прави играчката забавна дори и със съвсем малки движения от страна на кучето.

3)      Но също така и кучетата с повишена активност биха били  заинтригувани като се сключат малката и голяма TOPPL заедно. Дентална пръчка също може да се използва и да се заключи между двете  части.

Най-важното за двете играчки е, че не е трудно дори в самото начало Вашите любимци да се доберат до лакомствата в тях.Когато е лесно в началото, това няма да отегчи Вашият любимец  и той за загуби интерес.След като вече кучето знае как „работи“, Вие можете  да усложнявате самата игра, като използвате различни по вид лакомства или да комбинирате малката и голямата част на TOPPL заедно.

В началото можете да започнете със слагането на тяхната основна храна (суха). Те могат много лесно да я извадят, като движат самата играчка. За да ангажирате Вашият домашен любимец за известно време, ние Ви съветваме да използвате храна която е леко лепкава, като наденички или специалните кучешки саламчета. Можете да  комбинирате тези със суха храна или други лакомства или пюре от плод с кисело мляко или с булъон/супа. Не използвайте  един и същи  микс всеки път, сменяйте ги от време на време, за да поддържате интереса на кучето Ви. Открийте неговото любимо лакомство.

И TUX и TOPPL  мога да се измиват в съдомиялна машина, което осигурява една по-добра хигиена.По този начин няма риск да остане храна в самата играчка, което може да доведе дозамърсяване

С  TUX и TOPPL  Вие гарантирате забавление на Вашето куче, без каквито и да физически натоварвания. Вашето куче ще се забавлява дори когато има здравословен проблем. Това прави всички щастливи!

 

Отвличане на вниманието при стресови ситуации

 

Qwizl е перфектна играчка за кучета по времена стресови ситуации, като например при гръмотевични бури, фойерверки или когато други хора влизат в дома ви (тяхната територия).

 

Дръжте Qwizl в ръка и я напълнете с любимото им лакомство, за да помогнете да отвлечете вниманието им от източника на стрес.

Това е успешен пробив, защото те скоро ще започнат да свързват с позитивен опит (даване на лакомство), това от което преди са се страхували.

 

Използването на мозъчна енергия също може да умори кучето, като разходките в парка. Играчките-пъзел и тези които стимулират мисленето  също могат да уморят кучето, за това не го правете твърде дълго и твърде трудно (пъзел-играчките имат степен на трудност), когато играете с малки кученца или много стари кучета.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Qwizl's има брилянтен дизайн който позволява кучето да го държи в лапи, което го  мотивира да извади лакомството.

• Малките кученца (3 – 4 месечни) могат да използват Qwizl като инструмент окуражаващ мобилността, използването на носа за душене и изваждане на лакомството и да го научи да дъвче.

• Растящите кучета могат да научат как да пренасочват своята енергия, донасяйки лакомството с Qwizl, те също развиват мозъка си, защото изваждането на лакомството от Qwizl изисква и изобретателност.

• Израсналите кучета са мотивирани да работят усилено, докато измъкнат наградата си.

• Qwizl е особено подходяща за възрастните кучета, които са изгубили своята мобилност могат спокойно да държат Qwizl между лапите си и да се забавляват без много усилия.

• Болните или наранени кучета на които не е позволено да ходят много все още се нуждаят да изразходват своята енергия и може да се отегчат да лежат – дайте им Qwizl с храна и те ще могат да бъдат активни използвайки своя мозък и ще изразходват менталната си енергия. 

Назад

Всички права запазени MIAZOO 2017
Дизайн и поддръжка Дот Медиа